Живопис - текстил - графика  гостува в Арт-център - Плевен
Живопис - текстил - графика гостува в Арт-център - Плевен / archive.dariknews

Шестима млади автори представиха изложба "Живопис - текстил - графика" в Арт центъра в Градската градина. Изложбата показва текстилни пластики, живопис, метална пластика и дървена пластика. Четирима от тях: Медея Янкова, Светломира Минкова, Яна Петкова и Стефания Крумова пристигнаха в Плевен за откриването на изложбата.

"Живопис  текстил  графика"  гостува в Артцентър  Плевен
netinfo

Медея Янкова, която е завършила Художествена академия  - специалност Художествен текстил, в момента докторант по същата специалност участва в изложбата "Живопис - текстил - графика" с магистърската си дипломна работа на тема „Измерения в безкрайността", вдъхновена от космическата безкрайност.

„От дете се вдъхновявам от Космоса, а специалността „Художествен текстил ни дава свободата да работим с всякакви материали и идеи и идеята за Космоса в моите очи изглежда като едно пътешествие - абстрактно и разносветно и всъщност безкрайно. Това е един полет към непознатото".

За да пресъздаде своята идея, Медея е използвала топено стреч-фолио - синтетични/нетекстилни/ материали. Това са всъщност пластики от разтопеното фолио, които при едно ефектно осветление придобиват много характерно излъчване.

"Живопис  текстил  графика"  гостува в Артцентър  Плевен
netinfo

Медея участва за втори път с тази си творба в изложба като преди Арт центъра в Плевен е била в художествена галерия „Сердика" в София. 
Тя не скри изненадата си от европейското ниво на галерията в Арт центъра: „Пространството е голямо и самата изложба „диша" и е много добре подредена", сподели младият творец.