/ IStock
За извършеното престъпление беше задържан 34-годишен мъж
66-годишна жена се е самозапалила в плевенското село Дебово и е заблудила разследващите в опит за убийство, съобщиха от полицията.

На 4 март в Районно управление-Никопол е постъпил сигнал, че жена в село Дебово, е залята с горивна течност и е запалена.

Незабавно адресът е посетен от полицейски служители. Първоначално потърпевшата опитала да заблуди полицията, като дала лъжлива версия. Обяснила, че рано сутринт - около 04:30 часа, в двора ѝ е проникнал маскиран мъж, залял тялото ѝ с течност от стъклен буркан и я запалил.

Маскиран мъж нападна и запали жена в плевенско село

Жената сама се е загасила. Получила е изгаряния по шията и главата. Същия ден е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа заподозрян за престъплението - 34-годишен местен жител.

Извършени са огледи на местопроизшествието и претърсвания в дома на 34-годишния мъж. Разследването продължило и се оказало, че жената се е самозапалила в опит за самоубийство.

Тя е изпратена за освидетелстване в Съдебна медицина в Плевен. Образувано е досъдебно производство и полицейските действия продължават под ръководството на окръжен прокурор.