Здравният министър пристига в Плевен
Здравният министър пристига в Плевен / netinfo

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие днес в Плевен изцяло реновираната І-ва клинична база на УМБАЛ “Д-р Георги Странски”, съобщават от пресцентъра на министерството на здравеопазването.

На откриването, което ще започне в 11.00 часа, са поканени народни представители от региона, представители на местната власт и областната управа, ръководители на здравни заведения.

Д-р Желев ще проведе среща с ръководството на болницата, на която ще бъде информиран за състоянието и дейността на лечебното заведение.

В първа клинична база на УМБАЛ са разположени основна част от клиниките, отделенията и лабораториите. За периода 2006 - 2008 г. в лечебното заведение са направени инвестиции за 8 милиона 648 хиляди лева, осигурени от Министерството на здравеопазването.

Болницата разполага с 1 036 легла. В нея работят 430 лекари, 860 специалисти по здравни грижи и 360 санитари. Годишно през лечебното заведение преминават над 40 хиляди пациенти, като 25 процента от тях са от други области в Северна България.