Завършващите факултет Обществено здраве в Медицинския се сдобиха с дипломи
Завършващите факултет Обществено здраве в Медицинския се сдобиха с дипломи / Дарик Плевен
Завършващите факултет "Обществено здраве" в Медицинския се сдобиха с дипломи
30643
Завършващите факултет "Обществено здраве" в Медицинския се сдобиха с дипломи
  • Завършващите факултет "Обществено здраве" в Медицинския се сдобиха с дипломи

Повече опитимизъм в ситуацията на криза в здравеопазването, това пожелание отправи днес проф. д-р Григор Горчев, ректор на Медицинския университет в Плевен към дипломантите от факултет "Обществено здраве" на висшето учебно заведение. Ректорът ги поздрави по време на тържествената промоция на 82-ма бакалаври и магистри от две специалности на факултета.

Успешно приключили своето обучение са 54 бакалаври и 16 магистри от специалност "Управление на здравните грижи", а от специалността "Обществено здраве и здравен мениджмънт" се дипломираха 12 магистри. Доц. Гена Грънчарова, декан на Факултет «Обществено здраве», призова всички випускници, които основно са действащи лекари, медицински сестри и акушерки, да са упорити и да не се предават, въпреки трудностите в сферата на здравеопазването в момента.

Чрез придобитата квалификация те ще могат да заемат нови постове в здравните и лечебни заведения в страната или да се утвърдят на позициите, на които са в момента, прогнозира доц. Грънчарова. Според нея, малък ще е броят на тези от тях, които повишават квалификацията си, за да напуснат страната и да се реализират по-добре в чужбина. Подробности чуйте в прикачения файл...