arh mitev
arh mitev / dariknews.archive
В едногодишен срок, считано от 1 април тази година, всички разрешения за летни градини, павилиони, всякакъв вид навеси конструкции и подобни съоръжения трябва по реда на член 56 ал.2 от Закона за устройството на териториите/ЗУТ/, да бъдат въведени в съответствие с новите изисквания на Закона. Това съобщи главният архитект на Община Плевен Светослав Митев по време на седмичната оперативка на общинската администрация.

Арх. Митев припомни, че преди две седмици на Експертен съвет е представен и разгледан проектът за реконструкция на пешеходната зона от пл.“Свободата“ до ДКТ“Иван Радоев“. В него са отразени и пространствата с летни градини и проектите за преместваемите съоръжения като цветарници, столове, подиуми и навесни конструкции, които ще бъдат съобразени с цялостната визия на проекта.  
Главният архитект на Плевен обясни, че цялостната визия изключва унифициране на всичките обекти, като за целта Експертен съвет, включващ представители на Камарата и Съюза на архитектите ще се занимава с всеки отделен обект.
Главният архитект на Плевен информира и за важна новост в работата на ОбС-Плевен като принципал на Общината при издаването на индивидуални разпоредби за формиране на вида и качеството на подвижните атрибути в летните градини, които са около 120 в централната част на град Плевен.