Засилват контрола по пътищата
Засилват контрола по пътищата / netinfo

Усилена контролна дейност за ползване на предпазни колани, нарушения на скоростта, управление на МПС от водачи, употребили алкохол, и неправоспособни шофьори започват двете районни полицейски управления в Плевен. За това съобщиха техните директори.

Мерките се предприемат по повод предстоящото рязко увеличаване интензивността на движението през пролетно-летния сезон, както и нарастване броя на нарушенията и пътнотранспортните произшествия. Десет са жертвите и 114 ранените в 69 тежки автопроизшествия на територията, обслужвана от Областна дирекция “Полиция” Плевен само за първото тримесечие на тази година. В сравнение с предходната катастрофите са с 5 по-малко, с 4 повече – загиналите, а ранените – с 19 повече.

Движението с несъобразена скорост и неправилното движение на заден ход са нарушенията, причиняващи най-често тежки пътни произшествия, сочи полицейски анализ. Според него най-тежка е обстановката в сряда и неделя. Най-рискови са часовете от 12.00 до 15.00, следва ги интервалът 15.00 – 18.00 часа.