Защо спря ремонтът на бул. Хр. Ботев?
Защо спря ремонтът на бул. Хр. Ботев? / netinfo
Защо спря ремонтът на бул. "Хр. Ботев"?
20723
Защо спря ремонтът на бул. "Хр. Ботев"?
  • Защо спря ремонтът на бул. "Хр. Ботев"?

В Областно пътно управление Плевен няма официален отговор от фирма "Пътинженеринг" защо е спрян ремонтът на бул. "Христо Ботев". Това съобщи за Дарик инж. Любомир Станчев, директор на Областно пътно управление Плевен.

"Пътинженеринг" е представител на холдинг "Пътища" и изпълнител на проекта за ремонт. Отговорността за изпълнението е изцяло тяхна, подчерта той. От Областното управление имаме ангажимент само към проектните работи, които сме одобрили, а по- късно, когато ремонтът започна и бяха установени пропуски и дефекти, сме направили корекции, допълни Станчев. Ако се докаже, че фирмата изпълнител е виновна за спирането на ремонтните дейности, тя може да бъде санкциирана за неизпълнение в срок.

Инж. Станчев посочи, че от "Пътинженеринг" се оправдават с проблеми при плащанията. Той заяви, че няма официална информация за такъв проблем, тъй като Областното пътно управление се занимава само с техническия контрол, а плащанията са в компетенцията на Национална агенция "Пътна инфраструктура". Подробности чуйте в прикачения файл....