Започват съкращения в общинската администрация
Започват съкращения в общинската администрация / Dariknews.bg

Съкращения в общинската администрация и кметствата започва община Плевен, обяви кметът Найден Зеленогорски. Неизпълнението на бюджета за полугодието е 3 милиона лева, показва отчетът за полугодието, представен на днешната сесия на Общинския съвет.

Въпреки че с над милион са намалели разходите на Общината в сравнение със същия период на миналата година в резултат на приетите антикризисни мерки, се налагат допълнително свиване на разходите, уточни кметът. Във връзка с това, освен съкращенията през август, служителите на местната администрация ще бъдат пускани в неплатен отпуск по 5 дни. Планира се освобождаване на пенсионери, заемащи длъжности в Общината и преструктуриране на звената с цел намаляване средствата за заплати.

Предстои да бъде направена и актуализация на бюджета на Плевен, заради орязването на държавната субсидия с 1.3 милиона лева.

Тя ще бъде гласувана на следващото заседание на местния парламент, уточни кметът Зеленогорски. Единственият съветник, взел отношение при гласуването на отчета в ОбС днес, бе Пламен Дилов.

По думите му, съветниците от Коалиция за България отново ще гласуват против, тъй като аргументите да не подкрепят бюджета в началото на годината са валидни и към този момент.