Започват проявите в памет на Апостола
Започват проявите в памет на Апостола / netinfo

Проявите в памет на Апостола на свободата - Васил Левски започват в община Троян от днес. В градската библиотека в 17.30 часа ще стартира щафетно четене на откъси от романа “Левски” на Яна Язова.

За 18 февруари са насрочени две инициативи – в 16.00 часа в салона на Община Троян ще се проведе областно ученическо състезание “Времето е в нас и ние сме във времето...” - “Училището в нас, и ние в него... ”. В 18.00 часа започва вечер за Васил Левски с творби на троянски автори в зала “Форум” на Читалище “Наука”.

На 19 януари в 9 часа в църквата “Св. Параскева” в Троян ще бъде отслужена Панихида за йеродякон Игнатий – Васил Левски, след което ще бъдат поднесени венци пред паметната плоча на хана на Васил Спасов. От там в 11.00 часа ще тръгне традиционния поход “По стъпките на Левски“. В същия час от паметната плоча до Троянския манастир ще започне крос, посветен на Апостола. От 17.30 часа в салона на читалището своя патронен празник ще отбележи СОУ “Васил Левски” Троян.

Организатори на честванията са Община Троян, Общински комитет “Васил Левски”, СОУ “Васил Левски”, Читалище ”Наука”, Спортен клуб по ориентиране “Хемус”.