Започват номинациите за „Ловешки меч
Започват номинациите за „Ловешки меч / dariknews.archive

Община Ловеч вече приема номинации за ежегодната персонална награда „Ловешки меч", съобщиха от там. Призът се присъжда за стойностни постижения в областта на културата. Целта е да се стимулират изявите на творци и дейци в сферата на изкуството и културата в община Ловеч, да се отдаде заслуженото внимание, обществена гласност и признание на този, който има най-голям принос в културния живот на общината. Наградата се връчва на един творец и се състои от статуетка „Ловешки меч" и грамота за принос в културния живот на община Ловеч.

В конкурса могат да бъдат номинирани отделни творци в областите „Литература", „Театрално изкуство", „Музика", „Танцово изкуство", „Изобразителни изкуства", „Журналистика". За участие се представят мотивировка, кратка биография на автора, авторски материал или друг аудиовизуален материал, удостоверяващ художествения факт. С наградата се удостоява творец за конкретно произведение или художествен факт за периода от 1 април на предходната година до 1 април на годината на връчване.

Предложенията се правят по образец, който може да се изтегли от сайта на общината. Номинации се приемат до 1 април т.г. Не се разглеждат предложения, получени след тази дата.