Започва фестивалът  Златният Арлекин 2008
Започва фестивалът Златният Арлекин 2008 / netinfo
Второто издание на конкурса за популярна българска песен “Златен Арлекин”, посветен на Емил Димитров започва тази вечер в Плевен. 20 изпълнители ще вземат участие в конкурса, който ще се проведе в две поредни вечери в ДТ "Иван Радоев" от 19.30 часа. В състава на журито влизат известни имена като: Румен Бояджиев, Александър Бразицов, Румен Николов, Орлин Горанов и плевенчаните Роберта, Максим Горанов и Христо Домусчиев.

Интересното тази година, освен галаконцертът на лауреатите, е рециталът на Георги Христов, който е предвиден за втората вечер (на 2 ноември). Като специална изненада организаторите са подготвили фестивална песен, създадена от композиторите Румен Бояджиев и Александър Бразицов по текст на Даниела Кузманова. Песента е в изпълнение на Орлин Горанов, Мариана Попова, Влади Михайлов, Иван Лечев и Роберта.

Специално за фестивала е създаден и музикален сигнал от композитора Румен Бояджиев – син. Голямата награда на конкурса е 2000 лева и статуетката “Златен Арлекин”, предвидена е и награда на публиката, която ще бъде определениа чрез гласуване на зрителите на фестивала.