Започва делото за убийството на 4-годишната Михаела
Започва делото за убийството на 4-годишната Михаела / netinfo

За днес от 10.00 часа е насрочено първото съдебно заседание на Плевенски окръжен съд по делото за убийството на 4-годишната Михаела Баракова през 2006 год. На 10 февруари Окръжна прокуратура Плевен внесе обвинителен акт за деянието срещу бабата на детето - Маргарита Баракова, която ще отговаря за убийство, извършено с особена жестокост.

Бабата е посегнала на внучката си в състояние на алкохолно опиянение, издразнена от плача на детето. Първо го е била с ръце, после го стиснала за врата и го ударила в ръба на касата на вратата. По-късно, когато разбрала, че детето е починало, решила да прикрие престъплението си. Разкъсала тялото на малката Михаела в областта на ануса и влагалището, завила трупчето му в чаршаф и го отнесла в избеното помещение. Впоследствие изхвърлила трупа на Михаела в контейнер за отпадъци и казала на майката, че детето е изчезнало предната вечер.

Тялото на убитото момиченце беше намерено на сметището в Буковлък. Според обвинението начинът, по който е ликвидирано детето, сочи за допълнително отношение към жертвата, съдържащо неоправдана злоба и ожесточение. Убийството показва и желание за положителни психически изживявания от извършеното, граничещи със садизъм, посочиха от прокуратурата. Наказанието за извършеното от Маргарита Баракова убийство е лишаване от свобода между 10 и 20 години.