Започна записването на приетите в Медицинския
Започна записването на приетите в Медицинския / netinfo

От днес започва записването на приетите след първо класиране кандидат-студенти в специалност „Медицина" в Медицинския университет в Плевен. Записването ще продължи и на 5 и 6 август от 8.30 часа до 16.00 часа.

Резултатите от второто класиране ще станат известни на 7 август, а приетите след него ще могат да се запишат на 10, 11 и 12 август. Третото класиране ще бъде ясно на 13 август, записването след него е в дните 14 и 17 август.

На 6 август ще бъдат оповестени резултатите от теста по биология, с който се кандидатства за прием в специалностите Медицинска рехабилитация и ерготерапия, Медицинскa сестра, Акушерка, Медицински лаборант, Рентгенов лаборант и Социален работник - бакалавър, редовно обучение. Новоприетите в тези специалности студенти ще могат да се запишат на 10, 11 и 12 август.

Тази година 11 жени се борят за едно място в Медицинския университет, а при мъжете конкуренцията е 4 кандидата за едно място. Отличните оценки на кандидат-студентския изпит по биология са седем, а по химия има само една пълна шестица.