Започна кампанията  Свободни тротоари и пешеходни пътеки в Плевен
Започна кампанията Свободни тротоари и пешеходни пътеки в Плевен / dariknews.archive

Стартира първата акция от кампанията "Свободни тротоари и пешеходни пътеки в Плевен". Младежки отряди с доброволци поставиха първите стикери с „Паячета" под чистачките на автомобилите-нарушители в централната градска част на Плевен.

Разпределени в две групи, участниците тръгнаха в 13:30 часа на 19 март от сградата на Община Плевен по два маршрута, придружавани от представители на Общинския инспекторат. Всеки един неправилно паркиран автомобил по пътя им получаваше стикер "Паяче", който бе поставян под чистачките на колите, без да се лепи върху тях.

Кампанията „Свободни тротоари и пешеходни пътеки в Плевен" е изцяло гражданска, ще обхване цяла Северозападна България, като стартира от Плевен. Инициативата има пълната подкрепа и на Община Плевен.

Целта е да се обърне внимание на проблема с неправилното паркиране в централната градска част и да се промени установената лоша практика - всеки да паркира, където пожелае. Акцията не е свързана със санкции, а е напълно добронамерена. В младежките отряди, които раздават стикерите с паячета, участват и ученици от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров" - Плевен, които са членове на Клуб „Безопасност на движението".

Другияат четвъртък, на 26 март отново от 13:30 ч., ще се проведе и втората акция „Паячета" в Плевен.