Започна изкърпването на ул. “Лозенка”
Започна изкърпването на ул. “Лозенка” / netinfo

Изкърпването на ул. "Лозенка" в жк "Сторгозия" в Плевен започна от вчера. Засега ще се изкърпват само най-големите дупки, за да стане пътната артерия нормално проходима, уточни за Дарик зам.-кметът на Община Плевен инж. Огнян Цанев.

Дейностите там са се забавили, тъй като не е имало избрана фирма-изпълнител, но и това вече е факт. Ремонтът прави Инжстрой. Улицата е изцяло с паваж, за да се направи основен ремонт, ще се наложи първо той да се отстрани и след това да се предприемат всички останали дейности. "Лозенка" е включена в инфраструктурния проект на Община Плевен и основният й ремонт се предвижда да стане догодина, с пари от инвестиционния кредит, който ще бъде изтеглен, припомни инж. Цанев.

Започна изкърпването на ул. Лозенка
netinfo

Пари за ремонт са спечелени за три улици по ОП "Регионално развитие", в момента текат процедури за избор на банка и за инвестиционния кредит, с част от които средства се предвижда основен ремонт на всички главни улици и онези, които са в много лошо състояние, както и изграждането на нови. Според инж. Цанев, процедурата ще излезе в началото на следващата година, така че от пролетта на 2011 год. ще започне да се работи на всички тези големи улици, които са над 20.

От началото на следващия месец ще започне изкърпването и по някои от по-натоварените улици - там, където пролетта и лятото след дъждовете са се отворили по-големи дупки, те ще бъдат запълнени.

"Започваме да маркираме пешеходните пътеки пред училищата като до началото на учебната година трябва да сме готови", каза още инж. Огнян Цанев.