Започна чистката на павилионите
Започна чистката на павилионите / netinfo

Община Плевен обсъжда процедура за принудително премахване на павилионите в центъра на града съвместно с органите на реда, съобщиха за Дарик от общинския пресцентър. Това важи за собствениците, които не са извършили това доброволно.

Всички собственици на павилиони са получили едномесечно предизвестие за прекратяване на договорите, като според Общината никой от тях не е предплатил и няма да бъде ощетен в това отношение. Около 30 павилиони трябва да бъдат премахнати от централната градска част с решение на Общинския съвет.

Обсъжда се част от тях да бъдат поставени в района на Спортно-информационния център, а друга част около площада при театъра, уточниха от общинската администрация. Някои от собствениците спазиха заповедта и днес не отвориха своите павилиони, други изразиха надежда, че кметът ще отговори на възраженията и подписката, които са внесли в Общината и продължиха обичайната си работа.

Над 1600 подписа на граждани в подкрепа на павильоните е събрала до момента подписката, позиционирана в близост до Базара.