Заловиха проститутки, докато чакали клиентите си
Заловиха проститутки, докато чакали клиентите си / netinfo

Четири проститутки са задържани при специализирана полицейска акция в Плевен през изминалото денонощие, едното от заловените момичета е малолетно. Това съобщават от пресцентъра на Областна дирекция „Полиция” Плевен.

Жриците на любовта са заловени от полицията за времето от 22.00 часа на 17 септември и 01.00 часа след полунощ на 18 септември на различни места в Плевен. Най-малката от тях е 16-годишна, а останалите са на 21 години, 26 години, 29 години. По време на задържането проститутките са чакали клиентите си на оживени места в областния град. Полицейската проверка изяснила, че те не работят заедно. Пред служителите на реда жените обяснили, че на вечер печелят средно между 20 и 60 лева и са признали, че нямат друга работа.

Непълнолетното момиче е настанено в помещение за задържане на малолетни и непълнолетни и са предприети действия за настаняването й в Кризисен център. За нея са уведомени Прокуратурата, Дирекция „Социално подпомагане” Плевен и Отдел „Закрила на детето” в града. Другите три жени са освободени след като са им снети обяснения.