Заглавията в Посредник на 28 октомври
Заглавията в Посредник на 28 октомври / netinfo
Безплатни антигрипни ваксини за диабетиците се раздават от вчера, за това информира от първата си страница “Посредник” днес. Осигурени са ваксини за всички членове на асоциация “Диабет” в Плевен.

От 2 до 9 ноември се подготвя четвъртата Европейска седмица на младежта. Дебати, концерти и конкурси са част от събитията, които ще се проведат в цяла Европа. От страница 6 може да прочетете как отбелязват Седмицата на младежта в Помощното училище в Плевен.

Служители на “Инжстрой”, подменящи повредени шахти, показва снимка от първа страница. Шахтите се чупят често заради тежките камиони, които минават върху тях, обясняват работниците.

Ще увеличават местата за платено краткотрайно паркиране, по Пробива вече има и поставени автомати за издаване на талони за паркиране. Апаратите обаче не се ползват. Репортерското око е видяло и че на апаратите няма указания.

Три нови зали ще има вече в Окръжния съд. Те се изграждат във фоайето на четвъртия етаж в сградата. Там ще се помещават двама съдебни секретари и съдия-изпълнител.

Децентрализация е нужна на България в усвояването на еврофондовете, това е мнението на евродепутатката Румяна Желева. Тя присъства на кръгла маса, организирана от ГЕРБ в Плевен за представяне на проектопрограмата на партията за усвояването на парите от еврофондовете. Групата на ГЕРБ в Общинския съвет нарастна. 

От Инспекцията по труда информират, че двама работници са загинали при трудови злополуки през месец октомври. 54-годишен работник е паднал от покрива на строяща се сграда, а в началото на месеца 24-годишен мъж е паднал от скеле при поставянето на изолация на къща в село Буковлък.

Паметна плоча на загиналите украински войници за Освобождението на Плевен да се постави в Мавзолея. Това е едно от предложенията, които ще бъдат разгледани на предстоящаа сесия на общинския съвет. Предложенито е в резултат на писмо от украинския посланик в България.