Заглавията в днешния Посредник
Заглавията в днешния Посредник / netinfo
Фееричност и музикална наслада доставиха на публиката младите таланти по време на фестивала “Златният Арлекин”, пише на първа страница днес “Посредник”. След доброто начало, положено миналата година, сега на плевенска земя имахме възможността и щастието да слушаме изпълненията на десетима младежи, за които музиката е дарба, мечтание, устрем, вяра, надежда и любов. Интервюто с Роберта, един от организаторите на фестивала, може да прочетете на стр.6.

За започващата в Плевен “Седмица на оцеляването” пише още изданието, ще бъде проведено обучение на хора с увреждания. То се подготвя от Гражданска защита.

От криминалната страница също ще има какво да прочетете, за издевателства на мъртво пиян, за рибар хулиган, крадци, наркопласьори, както и за насрочени или решени вече съдебни дела.

На стр.3 по повод думите на кмета Найден Зеленогорски за състоянието на общината, ще прочетете отговорите на ГЕРБ и на БСП. Ще научите също и по какъв повод политици създадоха гора в Къртожабене, както и отговора на бившия вътрешен министър Румен Петков на думите на Атанас Атанасов във връзка с разработката “Лиани”.

Цената на пшеницата остава ниска, понижават се цените на брашно и хляб, пише още “Посредник”. В момента средната цена на хляб “Стара Загора” за страната е 1.24 лв./кг, а за “Добруджа” – 1.16 лв./кг, като тенденцията на намаляване на цената на дребно и едро продължава. В същото време се оказва, че тази година е засято по-голямо количество пшеница. С подобна насоченост е и информацията, че 70 сигнала за измами и корупция са подадени на горещия телефон на ДФ “Земеделие”.

От днешния брой на всекидневника научаваме също, че младите краеведи от “Иван Вазов” откриха новата учебна година. Учениците са получили по един екземпляр от сборника, събрал най-добрите им работи. За младите математици, които мериха сили в традиционно състезание, както и за отминалото честване на Хелоуин в някои плевенски училища подробностите и със снимки вижте в “Посредник” днес.