Зачестиха отново кражбите на водомери и капаци на шахти
Зачестиха отново кражбите на водомери и капаци на шахти / netinfo

За зачестили кражби на общите водомери за измерване на студената вода на жилищните блокове алармират от ВиК Плевен. В последната година случаите бяха спрели, но от седмица насам положението е отново неспокойно. Последните кражби са регистрирани в жк “Дружба”, в късния вчерашен следобед.

От дружеството уточняват, че за закупуването на нов, 10-кубичен водомер, какъвто най-често е нужен, живеещите в съответния вход трябва да платят от 174 до 250 лева. Специалистите на ВиК препоръчват да се вземат мерки, тъй като общите водомери се намират в по-изолирани помещения - мази, партерни стаи, сутерени и т.н., което създава предпоставка за неконтролиран достъп, злонамерени действия и посегателства върху измервателните уреди. Ако забележите съмнителни лица, се обадете по най-бързия начин на полицията, съветват от дружеството.

От там съобщават и за откраднати тази нощ 15 чугунени капаци на улични шахти в района около Медицинския университет, по бул. “Хр. Ботев”, ул. “Климент Охридски”, “Веслец”, “Осогово” и Механотехникума. Цената на един капак е над 80 лева. В момента върви поредната спешна подмяна, за да не бъдат допуснати пътнотранспортни произшествия с коли или инциденти с пешеходци.

От Водното дружества напомнят отново телефоните за сигнали на граждани при констатирана липса на капаци на шахти или други повреди и аварии: 070 01 02 01- Център за услуги и 889 850, 889 859 - Денонощен диспечерски център.