Забележително представяне на Арт школа „Колорит в Москва
Забележително представяне на Арт школа „Колорит в Москва / art.kolorit

Представителна изложба на арт школа „Колорит" бе открита в Детската художествена галерия „Изопарк" в Москва. Директорът на галерията Алексей Орловский представя плевенската школа като една от най-интересните детски художествени школи в Европа.

Забележително представяне на Арт школа Колорит" в Москва
netinfo

Изключително висока е оценката за ръководителят на школата Майя Ананиева. За изложението в Москва тя е избрала най-добрите творби - живопис, рисунки, батик, щампи и графики на своите възпитаници от „Златния" фонд на школата. В представянето на изложбата се подчертава, че младите български художници от „Колорит" притежават голямо разнообразие от художествени техники, смело интерпретират, избирайки интересни теми и забележително работят в жанра на портрета, отдавайки почит към красотата на народните мотиви и националната носия.

Забележително представяне на Арт школа Колорит" в Москва
netinfo

В рамките на плевенската изложба, която ще продължи до 20 декември 2015г. галерията ще проведе съвместно с Българския културен институт в Москва акция, посветена на българката култура.

Не случайно Държавната Третяковска галерия е избрала „Изопарк" като свой постоянен партньор в областта на детското изобразително изкуство. В „Изопарк" се реализират мащабни арт проекти, организират се московски, всерусийски и международни изложби.