jazz 2019 pl
jazz 2019 pl / dariknews.archive

„С Влатко се познаваме от 20 години. Като дует свирим от скоро и исках да покажем това и на плевенската публика. Само един кавал и една китара, които звучат като цял оркестър – като Космос. Винаги ми е приятно да свиря в Плевен, защото вие сте много музикална публика, имате Музикално училище и се грижите за музикалната култура и винаги ми е много приятно да свиря в Плевен“. Това каза пред журналисти Теодосий Спасов, който заедно с колегата си от Македония – Влатко Стефановски откриха финалната вечер на третото издание на „Есен джаз фест“ Плевен 2019, който се проведе в Плевен в дните от 13-ти до 15-ти септември.

jazz
dariknews.archive

„Аз не се смятам за джазмен. Обичам думата “джаз“ да се разбира като музика, която не робува на форми, законни положения и на правила. Музиката от този тип се опира на свободната импровизация и на свободната фантазия. Тази свобода обаче изисква голяма доза отговорност и познание. За да си позволите тази свобода е нужно и да положите известни усилия“. Това каза музикантът от Македония Влатко Стефановски, непосредствено преди да излезе на сцената заедно с Теодосий Спасов.

jazz
dariknews.archive

“За мен музиката е начин на живот и добре, че я има. Това е нещо като въздуха. За мен беше огромно удоволствие да пея в града на баща ми. Изобщо Плевен има друго място в моя живот, защото имам прекрасни спомени от тук“. Това каза Йълдъз Ибрахимова, която заедно с музикантите Живко Петров-пиано, Христо Йоцов-ударни и Веселин Веселинов-Еко – бас, положи финала на Третия "Есен джаз фест" Плевен'2019.

jazz
dariknews.archive

„Поздравявам всички, които са дали труда си, за да организират този джаз-фестивал и моето пожелание е, той да продължи дълги години“, каза още Йълдъз Ибрахимова.

jazz
dariknews.archive

Фестивалът е организиран и финансиран от Община Плевен и е част от Културния календар.

jazz
dariknews.archive

jazz
dariknews.archive