spartanski
spartanski / dariknews.archive
Има забавяне на ремонта на първите три от общо шестте детските градини в Плевен, които заедно с още две училища се реновират с европейски пари на обща стойност над 10 млн лева. За това информира кметът на Плевен Георг Спартански.
Това е и причина днес – 7-ми август, кметът да посети оперативката между строителите и представители на Община Плевен, която ще се състои в сградата на общината от 10:30 часа.
„Ще си направя труда да посетя след това и трите градини. Вече мина първата седмица от месец август, започнахме следващата партида ремонти като се разчиташе, че тези ще са приключили, защото е натоварване за деца, родители и за общинската власт да се правят графици за размествания на деца в ясли и градини“, каза Георг Спартански. Той допълни, че ще отиде и в НУ“Христо Ботев“ в Плевен, защото от там е получил справка, според която в три поредни работни дни, посещаемостта на обекта от строители е варирала между 6, 8 и 0 работници.
„Така няма да стане и няма да излагаме общината на възможността да бъде санкционирана за неизпълнение на проекти, които сама е проектирала и които са финансирани с 10  милиона лева от ЕС безплатно. Не можем да правим хората на маймуни затова, че някой не си е организирал работата и заради това, че няма достатъчно работна ръка в строителството и едни и същи работници се въртят като цветарки и си ги менкат по всичките обекти по съвместителство. Който не си спазва сроковете и качеството, да си в чете договора, какво следва“, каза Георг Спартански.