За трети път провеждат Мизия танцува в Плевен
За трети път провеждат Мизия танцува в Плевен / archive.dariknews

Трето издание на националния фестивал - надиграване „Мизия танцува-2013" ще се проведе на 26 октомври в Плевен. Организатор на проявата е танцов клуб "Българско хоро" Плевен с ръководители Олга и Минко Мустакови. В надиграването ще участват клубове за народни хора от цялата страна.

Според регламента, представянето на участниците трябва да бъде в рамките на шест минути и да включва две хора, едното от които да е задължително от Северна България.

Новото в тазгодишния танцов фестивал е че, този път журито ще се състои от четирима човека. Председател ще е проф. Даниела Дженева, а членове - Мария Евтимова - преподавател в Националното училище за танцово изкуство, хореографът Димитър Манов и директорът на Северняшкия ансамбъл доц. Георги Хинов. Те ще определят носителите на призовите места за цялостно представяне, за най-добре представено северняшко хоро, както и тези за най-оригинално представено хоро, за най-артистична, най-атрактивна, и най-стилна група.
Общо 20 са предвидените награди, като две от тях са специална изненада, подготвена от организаторите.

До този момент за участие са се записали над 30 клуба от цялата страна, като някои от тях ще се представят с по 100-120 човека.
Все още нито един от плевенските клубове не се е записал до сега, споделиха организаторите.
Според регламента, техният клуб няма да участва в състезателната част, но ще открие фестивала.
Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен, проф. Димитър Стойков.