georgieva
georgieva / dariknews.bg
960 дарени зъбни протези и 7 осъществени и финансово подпомогнати реконструктивни операции за поставяне на имплант жени с карцином на гърдата, както и множество организирани благотворителни събития, е кратката равносметка на дейността на Фондация „Иван Рилски“, създадена през февруари 2012-та година.
Това сподели на среща с медиите в пресофиса на БТА в Плевен управителят на фондацията и неин създател, д-р Елиза Георгиева.
 
Тя съобщи, че през месец март тази година ще бъдат организирани третите Годишни награди на фондация „Иван Рилски“. Събитието ще се състои в хотел „Маринела“ в София на 7 март като лице на събитието този път ще бъде известният в цял свят цигулар Веско Пантелеев – Ешкенази.
 
На благотворителния базар, който ще съпровожда събитието ще бъдат показани творби на възпитаници на плевенското Основно училище „Петър Берон“, , както и на Вяра Савова – създател и художествен ръководител на Школата по керамика към Център за работа с децата в Плевен.
Д-р Елиза Георгиева също ще се включи в базара със свои фотографии, представящи пейзажи, лица и цветя, заснети по време на различни пътувания в страната и чужбина.
 
Годишните награди ще бъдат разпределени в категориите: образна диагностика, онкология, хирургия, дентална медицина, здравна журналистика, благотворителност, психология, пациентска организация, както и категорията Приятел на фондацията.
Специално за провеждането на наградите плевенският скулптор и живописец Венцислав Василев е дарил изработена от него пластика „Благотворение“. До сега носители на наградата Приятели на фондацията са били певицата Силвия Кацарова и традиционната водеща на събитията, Гери Дончева.

Сред наградените в различните категории са имената на кмета на София Йорданка Фандъкова, проф. Иван Черноземски, проф. Байчев, а за пациентска организация е бил отличен Центърът за защита на правата в здравеопазването на д-р Стойчо Кацаров.

"Доброто трябва да се показва и награждава. Имаме прекрасни лекари, медицината в България е на много високо ниво и затова трябва да показваме и отличаваме доброто в тази област“, каза д-р Елиза Георгиева.

Д-р Георгиева каза още, че след затопляне на времето, Мобилният стоматологичен кабинет ще възобнови работата си.