bokluk
bokluk / dariknews.bg
Във връзка с празниците от 1 до 3-ти септември по повод отбелязване на 53-та годишнина от обявяването на Белене за град, Община Белене призова всички граждани и учреждения да почистят тротоарите и бордюрите от треви и бурени, а зелените площи от отпадъци.
От Община Белене припомният на съгражданите си реда за сортиране на отпадъците, за които в града са предоставени три вида контейнери – кафяви, жълти и зелени:

В кафявите контейнери се събират само зелени отпадъци за компостиране. Това са обелки от зеленчуци и плодове, стайни и градински цветя, прясно окосена трева, изсъхнали цветя, свежо сено, изсушена трева и листа, слама, дървесни стърготини, клонки,храсти.
Във връзка с по-лесното и безпрепятствено обслужването на кафявите контейнери и пространствата около тях, Община Белене призовава, клоните от подрязването на дръвчета и храсти, да бъдат правени на снопчета и връзвани.
От тан призовават съгражданите си да не складират други отпадъци около кафявите контейнери, а да се ползват по предназначение

В жълтите контейнери трябва да се събират хартия, картон, кутии, печатни и рекламни материали, хартии, вестници, списания, книги, пластмасови бутилки, туби от козметични продукти, полиетиленови торбички, опаковъчно фолио, консервени кутии, алуминиево фолио, капачки от буркани.

Зелените контейнери са предназначени за стъклени бутилки, буркани и чаши, като преди това трябва да са отстранени капачките и металните пръстени на стъклените буркани и бутилки, както и съдържанието им като е необходимо и да бъдат изплакнати.

От Община Белене благодарят на всички, които събират разделно отпадъците си!