За кого гласуваме днес!
За кого гласуваме днес! / netinfo

Деветима са кандидатите, които ще се борят днес за кметския стол на община Плевен, показват данните, изнесени от Общинската избирателна комисия. Сред тях има една дама, а най-младият претендент е на 35 години. Кандидатите за общински съветници за местния парламент в Плевен са 452, от тях независимите са осем, те са регистрирани след представени подписки с над 1 000 подписа в тях.

Четири коалиции и 25 политически партии кандидатират свои съветници, от партиите само две са с пълни листи от по 51 души, колкото са мандатите в Общинския съвет в Плевен. 114 са издигнатите кандидати за кметове на кметства в 20 населени места в община Плевен. В три от селата - Горталово, Ласкар и Къртожабене, ще се назначават кметски наместници.

От Общинската избирателна комисия уточниха, че в 11-те общини на Плевенска област за кметските кресла кандидатите са общо 89. Най-много кандидати за градоначалници има в община Червен бряг – 12, следвана от община Кнежа – 11, Плевен, Левски и Гулянци– 9, осем са кандидатите за кмет на общините Искър и Долни Дъбник, в Долна Митрополия те са 7, 6 за община Никопол, по петима ще се борят за кметското място в Пордим и Белене.