Все повече деца употребяват дизайнерска дрога - заради модата
Все повече деца употребяват дизайнерска дрога - заради модата / dariknews.archive

Забелязва се обезпокоителна тенденция деца да употребяват т. нар. дизайнерска дрога - „чай", „билка", сочи отчетът анализ за работата на Районно управление - Ловеч, през първите шест месеца на годината. В разговор с полицаи децата не криели, че искали да пробват, най-вече защото е модерно.

Служителите на РУ-Ловеч, са работили по 25 заявителски материала, свързани с наркоразпространение. 22 от случаите са за притежание на наркотични вещества, а другите три - за управление на автомобил след употреба на дрога.
Спрямо същия период на 2015 г. увеличението е близо три пъти - тогава заявителските материали са били 9.

Според полицията информацията в интернет за производство на амфетамин и метаамфетамин в домашни условия основно от популярни медикаменти е широко достъпна. Отглеждането на канабис в оранжерии в затворени помещения с ограничен достъп също е от категорията на високодоходоносните дейности.

Един от изводите, който униформените правят, е че наркопроизводството и дистрибуцията на наркотици се превръща в едно от най-сериозните предизвикателства за обществото и особено за подрастващото поколение. Разширява се диапазонът на възрастовата граница на лицата, употребяващи и разпространяващи наркотици.