Връчиха наградите от конкурса Недоизречено 7
Връчиха наградите от конкурса Недоизречено 7 / dariknews.archive

На 24 април 2015 г. в Галерия Дарение "Колекция Светлин Русев " в Плевен бяха връчени наградите от конкурса "Недоизречено 7". След миналогодишното му четвърто издание, което се проведе във Варна, "Недоизречено 7" за втори път излиза от "родния" си град Пловдив като в Плевен негов домакин беше поетесата Албена Декова.

Връчиха наградите от конкурса "Недоизречено 7"
netinfo

24 творби, написани от 21 автора бяха представени от датата на откриването на конкурса „Недоизречено 7" на 13 март 2015 г., до крайния срок - 15 април 2015 г. Участниците бяха разделени в две възрастови групи - до, и над 21 години. На церемонията по награждаването на победителите в конкурса, всеки от тях, получавайки наградата си имаше възможността да представи произведението, с което е участвал.

Връчиха наградите от конкурса "Недоизречено 7"
netinfo

За събитието от Пловдив дойдоха авторът на конкурса Стефан Бонев и ректорът на - Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите /ВУАРР/ в Пловдив, проф. Димитър Димитров - спонсор на "Недоизречено 7".

Връчиха наградите от конкурса "Недоизречено 7"
netinfo

Стефан Бонев е автор на четири сборника с разкази като три негови произведения са включени в различни помагала, изучавани в българските училища. Той е създател на конкурса и участниците в него представят творби, написани по матрица от едноименния му разказ - "Недоизречено".

Целта на конкурса е да стимулира младите хора към четене и писане, към развиване на собствения си творчески потенциал. Началото на награждаването беше поставерно с изпълнение на популярна българска песен от Паола Петрова.

Връчиха наградите от конкурса "Недоизречено 7"
netinfo

Списъкът с нaградените участници в тазгодишното издание на конкурса „Недоизречено 7" изглежда така:

Категория - до 21 г.:

Първа награда - Антоанета Маринова - 16 г. от Плевен, ученичка в СОУ „Иван Вазов". Тази година вторите награди са две и отидоха при Деница Китанова - 20 г. от Белене и Ален/творческият псевдоним на Венелина Филиповска/ 8 клас от Плевен, ученичка в СОУ „Стоян Заимов"
Специалната награда отиде при Ростислава Янкова, 16 г. от Плевен, ученичка в ГПЧЕ

В Категория 21+ Първата награда спечели Гери Йо /Гергана Йоханова/ - 28 г. от Плевен. Наградата на журито спечели Иван Русланов - на 23 г. от Костинброд, а поощрителни награди получиха Стефан Кръстев - Цефулес на 45 г. от Плевен и Евелина Кованджийска - на 38 г. от Пловдив.

Връчиха наградите от конкурса "Недоизречено 7"
netinfo