Временно затварят касите на CEZ
Временно затварят касите на CEZ / netinfo

Касите за заплащане на електрическа енергия на територията на Западна България няма да работят с клиенти от 29-ти декември до 5-ти януари 2007 г . включително, съобщиха от пресцентъра на CEZ Електро България АД.

Затварянето на касите и ограничаването на работата в центровете за клиенти се налага поради необходимостта от прехвърляне на базата данни към CEZ Електро България АД, която е нова фирма, създадена от 1 януари да обслужва клиентите. От компанията съобщават, че до 10-ти януари няма да бъдат начислявани лихви за просрочени плащания и няма да бъдат извършвани прекъсвания на електрозахранването за неплатени в срок сметки.

През ограничения за работа с клиенти период, специалистите от компаниите ще могат да съдействат на клиентите предимно при неотложни случаи. CEZ Електро България АД се създава в изпълнение на Закона за енергетиката и европейското законодателство, според който от началото на 2007 г . следва да се разделят дейностите по снабдяване от дейностите по разпределение на електрическа енергия.