Волен Сидеров: Може да има политическа намеса в протеста на служителите в МВР
Волен Сидеров: Може да има политическа намеса в протеста на служителите в МВР / netinfo

Възможно е да има политическа намеса в инспирирането на протеста на служителите на МВР именно сега, преди изборите в страната, това заяви в Плевен Волен Сидеров, лидер на ПП “Атака”.

“Нямам информация за намесата на определена политическа партия, но вероятно има връзка протестът да е сега, защото времето до изборите намалява”, подчерта той. Според Волен Сидеров сигурно ще се намерят и хора, които да си гарантират едно бъдеще в следващо управление с протесни действия сега, той обаче каза, че с подробности за това може да се произнесе министър Михаил Миков.

Лидерът на “Атака” допълни, че системата на МВР в момента не е добре работеща и има доста голям апарат от хора, който не е добре организиран. “Според мен българските полицаи трябва да са много добре платени, но и изискванията към тях да са безкомпримисни. По никакъв начин да не се позволява корупция, връзки с престъпен свят и политически чадъри”, изтъкна Волен Сидеров.

Партийният лидер изказа мнение, че на системата на МВР й е необходима оздравителна реформа и в България има достътъчно честни, можещи и квалифицирани хора, които да я направят.