Владимир Найденов е новият директор на РИМ
Владимир Найденов е новият директор на РИМ / archive.dariknews

Археологът Владимир Найденов е победителят в обявения от Община Плевен конкурс за избор на директор на Регионалния исторически музей. Той беше класиран на първо място със 185 от максимума 280 точки, след проведения втори етап на процедурата, включващ защита на концепция за дейността и развитието на музея.

Комисията беше председателствана от заместник-кмета на Община Плевен Стефан Петков с членове: Валерия Димитрова - главен експерт в Министерството на културата, доц. д-р Соня Пенкова - директор на Националния военноисторически музей - София, Капка Кузманова - директор на Регионалния исторически музей - Ловеч, Десислава Йорданова - началник-отдел „Правно и нормативно обслужване", и Владислав Сотиров - началник на отдел „Човешки ресурси" в Община Плевен.

Досегашният директор на Доходното здание в Русе Володя Попов е кандидатът, класиран на второ място по брой точки, а третият кандидат - Тошо Спиридонов - директор на Историческия музей в Харманли, не е преминал минимума от 60 %. Конкурсът се обявява за втори път поради факта, че участниците в първата процедура не надвишиха този минимум.

Владимир Найденов е завършил специалност „Истроия" във ВТУ„Св. Св. Кирил и Методий" през 2001 година. От 2003 г. работи като уредник в отдел „Археология" на Регионалния исторически музей - Плевен, с научни интереси в областта на късноантичното и ранносредновековно въоръжение и снаряжение.

Владимир Найденов е новият директор на РИМ
netinfo