Виновник за верижна катастрофа заряза коня и каруцата си
Виновник за верижна катастрофа заряза коня и каруцата си / netinfo

Четири коли са потрошени след верижна катастрофа, станала на главен път Плевен – София в района на село Телиш на 14 ноември около 18.20 часа, съобщават от полицията. Инцидентът станал заради неосветена конска каруца, в която първо се блъснало ”Пежо”, а зад него товарен ”Скания”, ”Опел Кадет” и ”Сеат”.

Няма пострадали хора, но по колите са нанесени значителни щети. Виновният за катастрофата водач е избягал, като оставил на местопроизшествието коня с каруцата. Работата по случая продължава разследващ полицай от Районното управление на МВР Червен бряг.

От полицията напомнят на шофьорите, че до 19 ноември е в ход контролният етап от полицейската акция ”Светлина”. Извършва се засилен контрол върху изправността на осветителните системи, състоянието на гумите и установените нарушители ще бъдат санкционирани. За неизправни светлини и светлоотразителна сигнализация се отнемат 5 контролни точки, а глобата е от 20 до 150 лева. Водачите на моторни превозни средства са длъжни да шофират с включени светлини до 1 март 2010 година.