Вестниците Посредник, BGСевер и Зетра информират:
Вестниците Посредник, BGСевер и Зетра информират: / archive.dariknews

В "Посредник" днес пише:

Oт коя година е рекордът на термометъра, който подобрихме на
17 февруари и има ли шанс за още

Kрадат ли и какво в Mечка под носа на намиращата се там
жандармерия и полиция

Mоже ли и защо жени да кандидатстват в доброволните
формирования към пожарната

Има ли промени и какви на шефските места в "Социално
подпомагане" и Бюро по труда в Плевен

Какво мисли Деян Павлов за диригентската професия и какви
изненади обещава на публиката

Треньорът Цецо Антов ще наставлява още един отбор - на
плевенската структура на "АБВ"

Във вестник BG-"Север" тази седмица пише:

„Мургави наглеци нападат такси по улица „Лозенка" е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Два месеца след инцидента крадците още не са заловени, уточнява изданието.

На стр. 3 можете да прочетете как „Жандармерията влезе в 14 проблемни села, 4 екипа в „бермудския триъгълник".

„Станишев пак обеща да се строи Втора атомна, но не било лесно", съобщава вестникът от четвъртата си страница. Очевадни противоречия обаче в думите на председател на БСП преди и сега видяха наблюдатели.

На Пчеларското изложение, базара на мартеници и стоките менте е посветена страницата за бизнес.

На стр. 6 можете да прочетете интересен материал със заглавие „Изследванията през бремеността дават спокойствие на бъдещата майка". „Година на класиката с рекорден брой зрители отчитат в плевенската Драма", информира изданието от Артстраницата си.

„Проблемите в селата са в следствие от липсата на държавна политика", заявява кметът на село Коиловци Красимир Иванов в специално интервю за вестника.

Стр. 9 е посветена на лозарството и празника Трифон Зарезан.
Стр. 15-та, както винаги, предлага разнообразна спортна информация, а на последната 16 стр. можете да прочетете къде са атрактивните подаръци за Свети Валентин - те са... в сексшопа.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.

Вестник "Зетра":

Президентът Росен Плевнелиев одобрява идеята на община Плевен за създаване на Междууниверситетски кампус на територията на някогашната Школа за запасни офицери в Плевен, пише в новия си брой регионалният вестник "Зетра", който се разпространява в Ловешка и Плевенска области.

Готов е идейният проект за изграждането на автомагистрала "Хемус". В момента тече търг за възлагане на изработването на технически проект на участъка Ябланица - Плевен - Ловеч.

Кметовете на кметства и кметските наместници от община Плевен събират на първа по рода си среща представители на редица държавни институции, пише "Зетра". Темата на разговорите ще бъдат проблемите на малките населени места, които не се изчерпват само с битовите кражби.

Кукерска фиеста и фолклорна плетеница с над 120 участника организират в Луковит и Червен бряг за втора поредна година, четем на 1-ва страница на регионалния вестник.

С бюджет от близо 30 милиона лева ще разполага община Ловеч.
Как бе отбелязан лозарският празник Трифон Зарезан в Плевен и в ловешкото село Дойренци, ще прочетете на стр. 7 в новия брой на в. "Зетра".