Вестниците Посредник, BGСевер и Зетра информират:
Вестниците Посредник, BGСевер и Зетра информират: / archive.dariknews

Във вестник "Посредник" можем да прочеем:

Как и защо се оказа, че намалява проходимата част от
пешеходната зона в Плевен

Къде освен в Пилзен се тестват нашите тролеи и ще ги
ползват ли жителите на Девети квартал

Какъв мед обича най-проспериращият млад пчелар на
2013-а и за колко кошера се грижи

Може ли да бъде ограден с ограда интернет и как да намалим
тормоза в киберпространството

Кога застава пред съда извършителят на 15 нападения над
жени, ограбил пари и вещи

Кой е освободеният от състава на ОФК "Спартак" защитник и
откъде ще дойде заместникът му.

В BG"Север" пише:

„Гонят майка на 3 деца от общинско жилище" е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Причината за тежката социална драма са натрупани непосилни задължения за наем, ток и вода.

За „модерното" домашно насилие - не само бой, но и тормоз чрез интернет и sms-и можете да прочетете на 3 стр.

„Който иска да живее с Делян Пеевски, да продължава да подкрепя Станишев", заявява в интервю на стр. 4 Румен Петков.

За това, как колекторски фирми тормозят длъжници и за опразнените от студа сергии на пазара пише на стр. 5.

Скоро стартира приемът на документи за предварителните изпити във вузовете, напомня изданието от стр. 6.

„Сагата с филхармонията е на път да приключи, чака се договор с Министерството на културата" е водещото заглавие на Артстраницата.
В специално интервю за седмичника Любов Костова, мениджър на Британския съвет у нас, заявява: „Толерантността е въпрос на информираност".

На стр. 9 можете да прочетете личната драма на една жена - заглавието е „Една история за интернет, любовта, вината и надеждата за бъдещето".
Както винаги изданието предлага богата спортна информация, а от последната стр. 16 можете да научите кои са новите „модерни" имена и как с кръшно хоро бяха посрещнати британските студенти в Медицинския университет.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.

Сградите на три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище за деца и младежи с увреждания бяха открити в Ловеч, информира регионалният вестник "Зетра" в новия си брой. Така социалните услуги, които предлага община Ловеч на местната общност, станаха 18.

4,43 милиона лева годишно предвижда за пчеларите новата тригодишна пчеларска програма, съобщи в Плевен министърът на земеделието проф. Димитър Греков, цитиран от "Зетра". Агроминистърът даде официалния старт на 12-то международно пчеларско изложение-договаряне.

Очакват президента Плевнелиев на Зарезан в Плевен, пише "Зетра". За първи път тази година Институтът по лозарство и винарство и Професионалната гимназия по лозарство и винарство ще изпълнят заедно ритуала по зарязване в лозовите масиви на училището.

"Готов е докладът за положението в Троянския манастир", е друго заглавие от първа страница на "Зетра". Регионалният вестник огласява и решението на ВСС за закриване на военния съд и военната прокуратура в Плевен от 1 април.

Вестникът отделя място и за новината, че жандармерия ще пази села от днес, както и за благодарственото писмо от кмета на Троян Донка Михайлова до АПИ заради отворения Троянски проход. 
Друга тема в броя е подкрепата на пет от постоянните комисии в общинския съвет в Ловеч за бюджет 2014, който ще бъде обсъден на сесия на 13 февруари.