Вдигане на таксите за градини, ясли и Млечна кухня ще гласуват общинските съветници
Вдигане на таксите за градини, ясли и Млечна кухня ще гласуват общинските съветници / netinfo

С гласуване на предложение за удостояване на проф. Михаил Грънчаров със званието “Почетен гражданин на Плевен” ще започне дневния ред на предстоящата сесия на Общинския съвет. Тя ще се проведе на 19 декември от 9.00 часа в зала “Гена Димитрова”. Общо 37 точки включва дневният ред.

Сред тях има предложения за вътрешни компенсирани промени по бюджета на кметство Дисевица, по сборния бюджет на Община Плевен, по бюджета на Регионална библиотека “Христо Смирненски”, както и на Регионалния исторически музей.

Плевенските съветници ще гласуват и внесено от зам.-кмета д-р Цветан Костов предложение за промени в местните такси и цени на услугите на територията на Община Плевен. При сегашни такси от 40 лв. за седмични детски ясли и градини, предложението е размерът да се повиши на 70 лв. Сега плащаните 35 лв. на месец за целодневни детски градини и ясли, е предложено да станат по 65 лв. за градините и по 70 лв. за яслите.

За деца на социално слаби родители и деца със някои определени заболявания, се предлага да заплащат такса в размер на 20 лв.

Скача и таксата за абонамент за ползване на храна от Млечна кухня – предложението е за 22 лв. месечно.