Васил Василев: Уместно е да бъде удължен срокът за разследването на пожара във влака - убиец
Васил Василев: Уместно е да бъде удължен срокът за разследването на пожара във влака - убиец / netinfo

Считаме, че е работено много сериозно и отговорно по случая с пожара във влака София - Кардам и продължаването на срока за разследване с 4 месеца е напълно уместно, това каза в Плевен днес Васил Василев адвокат на близките на загиналите. Не е важно за колко месеца ще свърши разследването, а дали ще се свърши всичката възможна работа, допълни още той.

Според него е свършен сериозен обем от работа по едно доста сложно дело с необходимостта в специална материя да се изследват много обстоятелства. Васил Васил отказа да коментира резултатите от пожаро-техническата експертиза, тъй като не е в интерес на разследването да се огласяват каквито и да било факти от нея още повече, че заключенията са междиини.

Всяко заключение понякога отговаря на едни въпроси и поражда нови, много вероятно е в процеса на работа да възникнат допълнителни задачи, но това е нормално, каза още той. Има някои изследвания, за които е необходимо за продължително време да се извършат, затова е уместно е да се дава продължение докато се стигне до истината.