Васил Антонов: Приемам вота на избирателите
Васил Антонов: Приемам вота на избирателите / netinfo

Второто място в Плевен за партия като БСП означава загуба. Загубихме тези избори като отговорни политически представители, каза днес председателят на предизборния щаб и водач на листата Любомир Петков. Той допълни, че предстои сериозен анализ на резултатите и оттам нататък ще се обсъжда отговорността и предстоящата работа в плевенската партийна организация.

За нас не е утеха, че останалите политически сили са след нас в местните избори, за нас всяко място, различно от първото е загуба, категоричен беше Петков.

Самият кандидат-кмет Васил Антонов заяви, че приема вота, въпреки някои съмнения, многото жалби и непочтения начин, по който са осигурявани някои гласове. Той даде няколко препоръки към новия-стар кмет, като го призова да не се опитва да променя общинския съвет и да не променя вота на плевенчани.

На второ място Васил Антонов апелира към Найден Зеленогорски да се вгледа в платформата за управление на БСП и да я ползва като нагледно помагало през следващите 4 години. Той подчерта, че народните представители от Плевен, които са в изпълнителната власт, са с отворени врати, за да решават въпросите на Плевен и областта. Васил Антонов беше категоричен, че с всички ресурси в следващия период той и партията ще работят за хората и общината.

По отношение на вота в Област Плевен Васил Антонов допълни, че БСП ще продължава да се бори с всички сили за следващия тур на 4 ноември. Партията вече има един кмет, спечелил на 1 тур - това е Петър Дулев - кмет на Белене, който отново е избран. Като „меко казано недобро” Антонов определи представянето на БСП в Кнежа и Искър, където кандидатите са останали на много задни позиции. В другите 8 общини представителите на БСП отиват на балотаж.

Що се отнася до общинските съветници, Васил Антонов допълни, че и там нещата все още не са изяснени, но изнесе някои относителни цифри: Коалиция „Заедно за Община Плевен” вероятно ще има 17-19 съветника, БСП твърдо 10, ГЕРБ 7-8, Атака около 6, ДПС 2-3, Солидарност -3 и единственият независим съветник ще е Валери Ангелов. БСП ще търси партньори в общинския съвет, но не очаквайте от нас безпринципни коалиции, каза в заключение водачът на листата Любомир Петков.