Ваня Делийска посрещна юбилей
Ваня Делийска посрещна юбилей / снимка: Община Плевен

Диригентът на хор «Звъника» Ваня Делийска получи поздравления по повод 60-годишния си юбилей от кмета Найден Зеленогорски, неговият заместник д-р Валентин Матеев и Ралица Веселинова - директор на Дирекция «Образование и култура" в община Плевен. Това съобщават от пресслужбата на местната администрация. С благодарност и признание за дългогодишния принос за развитието и обогатяването на културата в град Плевен и издигането на неговия престиж, те връчиха на г-жа Делийска поздравителен адрес, книгата „Борис Христов - Живот, глас, изкуство" и диск със записи на проф. Христо Бръмбаров и негови ученици.

Ваня Делийска завършва класа по оперно пеене на проф. Цветана Дякович в Българската държавна консерватория, след което се посвещава на хоровата музика в Плевен. Тя е основател и диригент на детски хор „Звъника". Носител е на почетния плакет на Община Плевен за принос в областта на образованието, културата и обществения живот и на званието „Заслужил гражданин на Плевен", присъдено от местния парламент.

Под нейното диригентство, вече двадесета година, хор „Звъника" се радва на интереса и признанието не само на българската публика, а и на почитатели от много други страни, както и на редица авторитетни международни отличия.

От своя страна Ваня Делийска също благодари на кметския екип за разбирането, грижата и съпричастието, които винаги е срещала в негово лице.