/ iStock/Getty Images
В Плевен се предлагат безплатни консултации за деца със Синдром на Даун и за техните родители. Те се организират от Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания (ЦСРИДУ) в града, съобщи директорът му Габриела Ованесян. 

Целта е да се подпомогне развитието на децата, а родителите да получат подкрепа. Инициативата е по повод Международния ден на хората със Синдром на Даун, който се отбелязва всяка година на 21 март. 

"В ЦСРИДУ имаме дългогодишен опит в работата с деца със Синдром на Даун. Чрез тази информационна кампания искаме да достигнем до повече родители, които отглеждат такива деца, за да се обърнат към нас за последваща работа и подкрепа", допълни Ованесян. 

Консултациите няма да се състоят само в дните около Международния ден на хората със Синдром на Даун, а ще са през цялата година при необходимост. Те няма да са насочени само към жителите на община Плевен, но и на други общини от областта при интерес. В момента две деца със Синдром на Даун са потребители на услугите в социалния център, които са безплатни.

Всички консултации ще се провеждат на място в ЦСРИДУ, който се намира на ул. "Даскал Димо" 7, ет. 1, вх. В. За информация и записвания специалистите отговарят на e-mail: csridupleven@abv.bg и тел.: 064/ 801303 и 0879/911  381.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елина Кюркчиева/БТА