В ОУ-ПБЗН Ловеч е разработен план за опазване на реколта 2014 година
В ОУ-ПБЗН Ловеч е разработен план за опазване на реколта 2014 година / dariknews

В ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението" - Ловеч е създадена нужната организация за опазване на земеделските земи и реколтата от пожари.
На територията на областта са засети общо 296 163 дка с житни култури и маслодайна рапица. Има издадена заповед на областния управител на област Ловеч, регламентираща мерките за безопасност, които следва да бъдат спазвани от кметовете на общини и населени места и участвуващите физически и юридически лица в кампанията.

Още в началото на месец юни служителите на ОУ ПБЗН извършиха тематични проверки, отново с превантивна цел, при които на председателите на кооперации, арендатори и земеделски производители се връчиха разпореждания за организиране пожарната безопасност преди и по време на жътвата. Проведени са и инструктажи срещу подпис на всички длъжностни лица, които ще участват в прибирането на реколтата

За участие в кампанията до момента органите за пожарна и аварийна безопасност са допуснали 90 комбайна и 250 трактори, камиони и сламопреси.
Връчени са шест разпоредителни документа и 85 сигнални писма. Съставени са два акта за административни нарушения, свързани с нарушение на изискванията за пожарна безопасност по време на подготовката и провеждане на кампанията.

От ОУПБЗН Ловеч призовават за спазване на основните правилата за безопасност и категоричната законова забрана за изгаряне на растителни отпадъци в земеделските земи.