В ОИЦ-Плевен обсъдиха с военни оперативни програми на ЕС
В ОИЦ-Плевен обсъдиха с военни оперативни програми на ЕС / oic.pleven

Стартира поредица срещи за повишаване информираността на служителите от отдел „Северозападен" на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело" към Министерство на отбраната. 
Първата от плануваните срещи се състоя на 7 август 2013 г. в конферентната зала на ОИЦ - Плевен. Експертите от Областния информационен център предоставиха на началници на военни формирования, ръководства на военно-патриотични съюзи и пенсионирани военослужещи, информация за Кохезионната политика на ЕС в България и действащите през изтичащия програмен период оперативни програми, както и успешни проекти и възможности за финасиране на проектни идеи в системата на военното дело със средства на Европейския съюз.

Представителите на Военен клуб Плевен - командири, юристи, експерти и старши специалисти, споделиха задоволството си от събитието и изразиха сериозно намерение и желание от септември, тези срещи да прераснат в трайни партньорски взаимоотношения, базирани на общата загриженост за успешна колаборация между заинтересованите институции и повече информираност на всички групи от общността.

В ОИЦПлевен обсъдиха с военни оперативни програми на ЕС
netinfo

Участниците в срещата бяха запознати и с двете мащабни кампании, които се провеждат от мрежата от 28 информационни центъта в цялата страна - Конкурсът за общо лого и слоган на опертивните програми и кампанията „Научени уроци".

Те изразиха надежда, че това допитване до бенефициентите ще даде отговор на трудните въпроси за повече ефективност при кандидатстването и видими резултати от оползотворяване на европейските средства.