В община Плевен чакат становището на МОСВ за депото
В община Плевен чакат становището на МОСВ за депото / netinfo
В община Плевен чакат становището на МОСВ за депото
21237
В община Плевен чакат становището на МОСВ за депото
  • В община Плевен чакат становището на МОСВ за депото

В община Плевен не е постъпвало официално становище на МОСВ, което касае експлоатацията на регионалното депо за битови отпадъци. Това съобщи за Дарик инж. Огнян Цанев, зам-кмет на общината. Според ангажимента на страната ни към Европейската комисия 16 юли е крайният срок, в който у нас трябваше да бъде преустановена експлоатацията на общинските депа за отпадъци, които не съответстват на евронормите.

Въпреки, че все още няма официален документ според инж. Цанев плевенското депо ще продължи да функционира. Той определи депото като едно от най-малко рискови и отговарящо донякъде на европейските изисквания. Зам.-кметът посочи, че с много малко корекции то ще може да продължи да функционира за известен период докато бъде завършена първата клетка на новото депо. Това, което също се очаква, но отново няма становище от Министерството е, че на плевенското депо може би ще депонират отпадъци още две съседни общини.

Продължителността на този период ще е докато се построи първата клетка на новото депо или ситуацията не се промени коренно с някакви нареждания от Европейската комисия, предположи Огнян Цанев. Подробности чуйте в прикачения файл...