В НУХристо Ботев изнесоха празнична програма по повод 10 декември
В НУХристо Ботев изнесоха празнична програма по повод 10 декември / hr.botev

По повод 10 декември - Освобождението на Плевен, учениците от 3-ти А клас при НУ „Христо Ботев" - Плевен с класен ръководител Йонка Грънчовска изнесоха празнична програма пред своите съученици от първа и втора смяна.

Те представиха презентация и рецитал, с които разказаха за героичните подвизи на националните борци, отдали живота си за свободата на Плевен. С патриотични песни децата потвърдиха своето уважение към загиналите на тази значима дата преди 138 години. Празникът беше подкрепен и от бивш възпитаник на НУ „Христо Ботев" - гр. Плевен - Илиян Генчев с музикално изпълнение на тамбура.

В НУ"Христо Ботев" изнесоха празнична програма по повод 10 декември
netinfo

По повод 138-годишнината от Освобождението на Плевен възпитаници на НУ „Христо Ботев" - Плевен участваха в 15 турнир по футбол - надпревара за купа „Освобождение", организиран от УСШ- Плевен, който се проведе на 4 и 5 декември.
Достойно се представиха ученици от III и IV клас, достигайки до финалния мач, като заеха второ място в съревнование с 8 отбора от плевенските училища. Индивидуална награда за най-добър вратар от всички участващи, спечели Филип Иванов от VI В клас.

В НУ"Христо Ботев" изнесоха празнична програма по повод 10 декември
netinfo