В МБАЛ„Св.Панталеймон вече обучават млади специализанти
В МБАЛ„Св.Панталеймон вече обучават млади специализанти / pantalejmon. MBAL

Две отлични акредитационни оценки - за цялостна медицинска дейност и за обучение на специализанти получи МБАЛ „Св.Панталеймон" - Плевен, от Министерство на здравеопазването.

Срокът на акредитациите е за пет години, като те са издадени със заповед на министъра на здравеопазването. Новината съобщи вчера на пресконференция д-р Елиза Георгиева, управляващ съдружник в МБАЛ „Св.Панталеймон - Плевен.

Тя поясни, че болницата е акредитирана за обучение на лекари по специалностите - анестезиология и интензивно лечение, образна диагностика, ортопедия и травматология, ревматология и физикална и рехабилитационна медицина.

„Имаме сключен договор за обучение с МУ-Плевен и МБАЛ „Св.Панталеймон" - Плевен се превръща в база за обучение на специализанти по изброените дисциплини. В болницата са разкрити клиники, които се ръководят от хабилитирани лица - доценти или професори. Целта ни е да предадем знанията и уменията, които имаме на младите колеги. Важно е лекарите да усвоят от нас опита и знанията, които можем да им дадем", каза още д-р Георгиева.

Тя поясни, че вече са подадени необходимите документи и очакват седем млади лекари да започнат специализацията си в МБАЛ „Св.Панталеймон".