love4
love4 / dariknews.bg
Постоянните комисии на ловешкия общински съвет ще заседават на 18 и 19 юли, съобщават от там. В материалите на комисията по образование, култура, вероизповедания и международно сътрудничество е и приемането на статут за ежегодна персонална награда „Треньор на годината” и „Спортист на годината”. Тя ще гледа и предложението ОУ „Панайот Пипков” и училищата с имената на светите братя Кирил и Методий в Ловеч и Александрово да бъдат обявени за средищни.
Постоянната комисия по обществен ред, сигурност и безопасност на движението ще разглежда информация на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - Ловеч, обслужващ територията на общината.
 
В дневния ред на постоянната комисия по жалби и контрол на решенията на общинския съвет и мониторинг на  обществени и възлагателни поръчки са отчет на дейността на местния парламент и неговите комисии за първото шестмесечие, както и изпълненията на решенията за същия период.

Сред въпросите пред комисията по бюджет, финанси и европроекти са информация за текущото изпълнение на бюджета на община Ловеч за първото шестмесечие на годината, одобряване на писмен отчет за командировките в страната и чужбина на кмета и на председателя на общинския съвет за първото шестмесечие. Освен това ще се разглежда възвание на историка Младен Стоянов за преиздаване на негова книга за Христо Иванов – Големия, съратник на Левски.

В дневния ред на постоянната комисия по икономическа политика, туризъм и приватизация е включено приемане на Наредба за изменение и допълнение на наредба за местните данъци, както и трансформиране на средства от целевата субсидия за капиталови разходи в средства за текущ ремонт на уличната мрежа. Ще се разглежда и удължаване на срока на договорите за възлагане на управление на съвета на директорите на „Общински пазари - Ловеч” ЕАД и „Еко” ЕАД.

Постоянната комисия по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология и транспорт трябва да вземе решение за учредяване на безвъзмездно право на ползване на „Еко” ЕАД на многофункционален товарен камион с висока проходимост, марка „Мерцедес“, модел „Унимог U20”.