В Ловеч пращат пак възрастни и хора с увреждания на море по програма
В Ловеч пращат пак възрастни и хора с увреждания на море по програма / снимка: Дарик Плевен

Социална програма «Златни пясъци за златна възраст» дава възможнвост на възрастни и хора с увреждания да отидат на море на преференциални цени, информират от пресцентъра на община Ловеч. Програмата е с продължителност от 13 септември 2010 до края на месец май 2011 година. Тя дава възможност на хора над 55 години да отидат в курортен комплекс  „Златни пясъци" и да почиват за 7 дни на хотел. Цената на пакета е 144 лева на човек.

Ако туристите са двама, придружителят може да е под възрастовата граница и пак да плати същата цена. Според изискванията на програмата "Златни пясъци за златната възраст", един от двамата пътуващи трябва да е навършил 55 г. Хората с увреждания се настаняват на тази цена, без да се има предвид възрастта.

На море от септември до май например, при тези условия могат да отидат и баба, дядо и внуче, информират още от община Ловеч. Организатор по програмата „Златни пясъци за златна възраст" е Центъра за социална рехабилитация и интеграция за възрастни и хора с увреждания при община Ловеч. Според организаторите, целта е да се даде възможност на възрастни и хора с увреждания да се запознаят със забележителностите по българското Черноморие, с местните традиции и обичаи, както и да им се предостави възможност за отдих и почивка при напълно модерни и съвременни условия, на достъпни за тях цени.