123
123 / dariknews.archive
Да бъде оборудвана спортна площадка „Млад огнеборец” в ж.к. „Червен бряг” и да бъде учредено безвъзмездно право на ползване върху необходимите за нея съоръжения, предлага кметът на Ловеч Корнелия Маринова на общинските съветници, става видно от материалите за сесия.

В общината е постъпило заявление от сдружение „Спортен клуб по пожароприложен спорт Огнеборец” – Ловеч, за учредяване безвъзмездно право на ползване върху съоръженията и оборудването за спортната площадка „Млад огнеборец”. Необходимите уреди за дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м щафетно бягане с препятствия” са доставени по проекта „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч”, по който бе обновен квартал „Червен бряг”. Съоръженията са предназначени за провеждане на обучения и състезания на деца. Сред тях са водно препятствие, преграда, мишени, тунел, кофпомпи, шлангови носачи, стена със стъпала и др.
 
Решение за учредяване безвъзмездно право на ползване за срок от десет години върху съоръженията за оборудване на спортна площадка „Млад огнеборец” е взето с решение на общинския съвет още през август м.г., но не е приведено в изпълнение. Затова кметът предлага то да бъде отменено, сега да бъде учредено ново право на ползване и съоръженията да бъдат предоставени на сдружението.