В ДФСГ Интелект отбелязаха Деня на прегръдката
В ДФСГ Интелект отбелязаха Деня на прегръдката / dfsg.intelect

На 21 януари в ДФСГ "Интелект" отбелязаха Международния ден на прегръдката. Празникът се отбелязва чрез приятелски прегръдки дори и с непознати хора. Началото му е поставено в студентските среди на западноевропейската младеж, вероятно в бурната 1968 г., когато младите търсят солидарността по между като необходимата сила за отпор срещу поколението на бащите.

Никой не може да каже, защо денят се празнува точно на 21 януари. Международният ден на прегръдката е обявен за празник през 1986 г. в САЩ.

Днес International Hug Day се празнува в десетки страни, сред които Канада, Англия, Австралия, Германия, а вече и у нас.

На този ден учениците от ДФСГ "Интелект" във фоайето на гимназията направиха масова прегръдка, която бе заснета. За целта учениците от 9" б" клас изработиха емблеми с мечета, символ на прегръдката, а момичетата от 10 "в" клас направиха плакати и постери.

В ДФСГ "Интелект" отбелязаха Деня на прегръдката
netinfo

В еуфория през целия ден младите хора се прегръщаха и снимаха - позитивна беше атмосферата в училище, допълниха от пресофиса на плевенската гимназия.