В чисто нов офис се премести Агенцията по вписванията в Плевен
В чисто нов офис се премести Агенцията по вписванията в Плевен / archiv.DarikNews

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Юлиян Митев, който беше в Плевен по повод откриването на новата сграда на регионалната дирекция, сподели пред медиите, че поемайки ръководния пост е заварил службата в Плевен в изключително тежко състояние.

Той обясни, че на базата на готови проекти и сградата, която е определена за офис на регионалната дирекция в Плевен, както и след стартираните веднага процедури е започнал строежа и в рамките на една година е завършен напълно модернизирания нов офис на стойност 282 000 лева, за сметка на агенциятя по вписванията.

В чисто нов офис се премести Агенцията по вписванията в Плевен
netinfo

По отношение на състоянието на агенцията в страната, той каза, че наскоро е извършена една цялостна реорганизация на информационата система, както на имотния регистър, така и на търговския регистър, които са качени на нови сървъри.

Управителят на агенциятя по вписваниятя каза, че в момента системата на агенцията работи много добре и обясни, че кулминацията на кампанията обикновено настъпва в края на месец юни, когато около 300 000 фирми подават годишните си финансови отчети и според експертите, това ще е моментът в който ще се види надеждността на новата система.

Юлиян Митев обясни, че самото преместване е било свързано и с поддръжка на информационните системи и на съответните софтуерни приложения и така цялата поръчка е излязла около половин милион лева, тъй като са били закупени и нови сървъри.
Той каза още, че в момента се правят постъпки да бъде създаден резервен център, който съвсем да гарантира данните. Юлиян Митев обясни, че за него има изисквания като едно от тях е например, този резервен център да се намира най-малко на 150 км. от София, където се съхранява цялата база данни, с цел запазването на данните дори и при сериозни природни бедствия.

Тази сряда, зам.-министърът на правосъдието Димитър Бонгалов, изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Юлиян Митев и областният управител Иван Новкиришки прерязаха лентата на чисто новия офис на регионалната дирекция на агенцията.

В чисто нов офис се премести Агенцията по вписванията в Плевен
netinfo

На събитието присъстваха зам.-директорът на националната Агенция по вписванията Катя Стенева, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и магистрати.

В чисто нов офис се премести Агенцията по вписванията в Плевен
netinfo